Blog

Abonnement vervangen door prepaid voor mobiele data?

Het mobiele abonnement is vandaag de dag populair in Nederland. Veel mensen kiezen hiervoor om te kunnen bellen, sms’en, en internetten. Toch is er nog altijd een goed alternatief voor een abonnement: prepaid. Vooral voor internet blijkt dit de laatste tijd populairder te worden. Er zijn namelijk meerdere manieren om via prepaid mobiele data te gebruiken. Hier lees je meer over in dit artikel!

Waarom prepaid internet?

Er zijn meerdere redenen om voor prepaid internet te kiezen:

  • Je zit nergens aan vast en hoeft geen contract af te sluiten.
  • Beheer zelf volledig je kosten; jij bepaalt wanneer je opwaardeert.
  • Tegenwoordig zijn prepaid data bundels vergelijkbaar met sim only bundels op het gebied van prijzen.
  • Het is een geschikte tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld voor internet in het buitenland.

Al met al zijn er dus voldoende redenen om toch voor prepaid internet te kiezen. 

Prepaid data

Binnen prepaid internet zijn er meerdere mogelijkheden. Dat zijn:

  • Tarieven per MB
  • Bundels
  • Data sim

Tarieven per MB

Allereerst kun je gewoon per MB betalen. Hierbij heb je een bepaalde hoeveelheid tegoed op je prepaid simkaart. Het opwaarderen van deze tegoed bepaal je zelf. Vervolgens betaal je per MB een bepaalde hoeveelheid cent. Hoeveel dit is, hangt af per prepaid provider. Goedkope tarieven hiervoor zijn tot en met 15 cent per MB.

Het voordeel hiervan is dat het heel simpel is. Alles wat je nodig hebt, is een prepaid simkaart met beltegoed. Hiermee kun je simpel en eenvoudig gebruik maken van prepaid internet.

Bundels

Een andere optie is om voor een prepaid bundel te kiezen. Dit heeft vooral het voordeel dat het voordeliger is dan betalen per MB. Je krijgt een bepaalde hoeveel data dat meestal 1 maand geldig is. Hier betaal je dan per MB minder voor dan wanneer je normaal opwaardeert. 

Data sim

Een unieke optie is om voor een simkaart met alleen data te kiezen: de prepaid data simkaart. Dit is de meest voordelige vorm van prepaid internet en daarom voor velen interessant. Ook is deze kaart veel gebruikt door mensen die een oplossing voor in het buitenland kiezen. Door een data simkaart in een MiFi router te plaatsen, heb je op meerdere apparaten eenvoudig mobiel internet.

Een prepaid data sim werkt op basis van bundels. Het verschil is echter dat de data nooit verloopt, wat wel is bij alle andere vormen van bundels (zowel bij abonnementen als traditionele prepaid bundels). Dit is een andere unieke voordeel van een data simkaart. Hierbij geldt ook dat hoe groter de bundel is, hoe minder je in verhouding betaalt per MB.

Leave a comment