Blog

De voordelen van een sim only abonnement

Er zijn veel verschillende soorten abonnementen die je kan afsluiten. Je zou kunnen kiezen voor een abonnement met telefoon of juist een sim only abonnement. Bij beide mogelijkheden zijn er verschillende opties. Internet, bellen en sms’en zijn allemaal opties, je kunt de hoeveelheden daarvan per abonnement aanpassen. Zodra je kiest voor een sim only abonnement zijn er een aantal voordelen. Hier staan er een aantal op een rijtje.

Lage maandelijkse kosten

Zodra je kiest voor een sim only abonnement zullen je maandelijkse kosten niet erg hoog zijn. Dat is een erg groot voordeel aan deze optie. Je hoeft namelijk alleen te betalen voor de kosten aan de provider, maar verder niet voor de telefoon. Je betaalt alleen voor je belminuten, data en eventueel sms. Deze kosten zijn vaak niet erg hoog. Voor 15 euro per maand kun je vaak een vrij compleet abonnement afsluiten. Terwijl als je er een toestel bij huurt je al vaak richting de 40 euro per maand gaat. Dit is een vrij groot verschil natuurlijk.

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen een prepaid abonnement te nemen. Je koopt dan een bepaalt tegoed aan belminuten of data en deze kun je dan vervolgens gewoon gebruiken tot het op is. Prepaid simonly van prepaidsimkaarten.nl zou dan bijvoorbeeld een optie kunnen zijn.

De telefoon is jouw eigendom

Als je een sim only abonnement afsluit moet je zelf voor een toestel zorgen. Je kunt dan een nieuwe kopen of een oudere gebruiken. Voor beide opties geldt dat de telefoon dan van jou zelf is. Dit kan erg fijn zijn omdat je er dan zelf beslissingen over kan maken. Als je midden in de duur van je abonnement zit kun je alsnog een nieuw toestel aanschaffen. Daar ben jij dan geheel vrij in.

Het abonnement is gemakkelijk aan te passen

Wanneer je een sim only abonnement hebt kun je deze vaak veel gemakkelijker aanpassen dan een ander soort abonnement. Vaak is het mogelijk deze zelfs maandelijks aan te passen. Als blijkt dat je toch graag wat meer belminuten zou hebben kan je daar gemakkelijk verandering in brengen. Volgende maand heb je dat probleem dan niet meer. Dit kan ook andersom, als je bijvoorbeeld teveel data in je abonnement hebt zitten kun je dat wat verminderen. Als je veel data gebruikt zouden data simkaarten van prepaidsimkaarten.nl misschien nog handiger zijn. Hiermee heb je namelijk vaak een stuk betere verbinding in grote stukken van de wereld of europa. 

Je zit nergens lang aan vast

Omdat je bij een sim only abonnement niet te maken hebt met een toestel hoef je jouw abonnement niet perse twee jaar aan te houden. Je zou je abonnement kunnen verlengen of eerder kunnen stoppen, wat maar net goed past bij jou behoefte. Dit kan niet als je een abonnement hebt met toestel. Deze moet je verplicht twee jaar aanhouden. De reden hiervan is omdat het toestel nooit terugbetaald kan worden aan de provider als je eerder stopt met je abonnement.

 

Leave a comment