Blog

In deze sectoren wordt er gebruik gemaakt van portofoons 

In veel sectoren is goede communicatie van wezenlijk belang voor het veilig en correct uit kunnen voeren van de werkzaamheden. Hoe de communicatie verloopt, verschilt per situatie. Zo is het in sommige gevallen niet mogelijk om bij elke mededeling alle werkende collega’s af te gaan, hiervoor zijn er andere oplossingen. Zo wordt er in veel sectoren gebruik gemaakt van portofoons om snel en veilig onderling te kunnen communiceren. Welke sectoren dit zijn? We vertellen het je graag. 

Industrie 

In de industrie, waar communicatie van levensbelang is, wordt er veel gebruik gemaakt van portofoons. Een portofoon draagt bij aan een veilige en efficiënte werkomgeving. Omdat er in de industrie gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is goede, heldere communicatie van levensbelang. Omdat in deze omgeving communicatie van levensbelang kan zijn, worden hier voornamelijk professionele portofoons van Motorola of Kenwood gebruikt. De Motorola of Kenwood portofoons zijn verkrijgbaar met verschillende bestelopties als GPS-tracking en man down beveiliging. Met repeaters is het bereik van deze portofoons eenvoudig te vergroten. 

Retail 

Grote retailers als kledingwinkels en supermarkten gebruiken vaak portofoons. Dit is goed te herkennen aan de headset die een medewerker draagt om mee te communiceren. Ze worden dan ook vaak oortjes genoemd. In een supermarkt of kledingwinkel is het een ideaal hulpmiddel om een collega in te schakelen. In plaats van door de hele winkel te zoeken naar de collega en de klant alleen achterlaten bij de kassa, wordt de collega met een portofoon opgeroepen. Ook draagt een portofoon bij aan het veiligheidsgevoel van de werknemers. Bij enige vorm van onveiligheid kunnen ze direct een collega om hulpvragen. Een portofoon voor retailers hoeft niet aan veel eisen te voldoen, het belangrijkste is dat het bereik in de winkel voldoende is. Een portofoon zonder licentie is meer dan geschikt hiervoor. 

Gezondheidszorg 

Ook in de gezondheidszorg is communicatie van levensbelang. Zonder goedwerkende communicatiemiddelen kunnen mensenlevens in gevaar komen. Kwalitatief goede portofoons zijn daarom van levensbelang. De meeste portofoons in de gezondheidszorg kunnen op grote afstand met elkaar communiceren. 

Evenementensector

Na twee coronajaren was het afgelopen zomer weer een zomer vol met festivals en evenementen. Een organisatie van een evenement bestaat vaak uit vele mensen. Goede communicatie is erg belangrijk voor het organiseren en goed laten verlopen van een evenement. Met behulp van portofoons kan de organisatie goed communiceren zonder dat ze hiervoor hun post hoeven te verlaten. Evenementen zijn vaak één of een paar dagen. Daarom kiezen veel organisatoren ervoor om portofoons te huren in plaats van aan te schaffen. Hierdoor kunnen ze voor weinig geld gebruik maken van kwalitatief goede portofoons. Kenwood en Motorola portofoons worden hiervoor veel gebruikt.  

 

Leave a comment