Blog

Is een prepaid simkaart geschikter voor jou dan een mobiel abonnement?

Tegenwoordig heb je meerdere keuzes wanneer je met je telefoon wilt bellen, sms’en, en internetten. Kies je voor een abonnement, of koop je een prepaid simkaart? Beide hebben bepaalde voordelen, maar ook een aantal aandachtspunten. Benieuwd of een prepaid aansluiting voor jou geschikter is dan een abonnement? En wat zijn dan eigenlijk de verschillen tussen de twee opties? Bekijk hier meer informatie en maak je eigen keuze!

Wanneer is een prepaid simkaart geschikt?

In bepaalde situaties wordt prepaid vaker gebruikt dan een mobiel abonnement. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van veelvuldig prepaid gebruik:

 

  • Je bent op zoek naar een tijdelijke oplossing voor internet. Bijvoorbeeld omdat je moet wachten op je abonnement, of omdat je een back-up optie (tweede simkaart) voor bellen, sms’en, en/of internetten wilt hebben. Een prepaid simkaart aanschaffen is dan een makkelijke en voordelige optie.
  • Je wilt een simkaart voor je kind kopen. Velen willen geen abonnementen voor hun kinderen afsluiten, en kiezen liever voor prepaid opties. Dit geldt ook voor simkaarten voor mobiele telefoons. Er zijn geen vaste kosten en je loopt met prepaid niet het risico dat je kind kosten buiten de bundel maakt (dit kan hoge kosten opleveren).
  • Je gebruikt je simkaart relatief weinig en alleen in bepaalde situaties, maar bent dus geen grootverbruiker. Prepaid is in deze situatie goedkoper dan een mobiel abonnement. Pas bij grootverbruik wordt een abonnement namelijk voordeliger. 
  • Je bent BKR geregistreerd of wilt dit voorkomen, en kan daarom geen abonnement afsluiten. Met prepaid is er geen sprake van een registratie en voorkom je dit dus.

Er zijn dus voldoende redenen waarom, of situaties waarin een prepaid kaart een goede oplossing is voor je mobiele telefoon. Natuurlijk bestaan er ook verschillende simkaarten en providers, waardoor het aangeraden is verschillende opties te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld prepaid via prepaidsimkaarten.nl vergelijken, onder andere op het gebied van tarieven per belminuut, als kosten van een prepaid simkaart en meer.

Wanneer is een abonnement beter?

Natuurlijk zijn mobiele abonnementen populair en wordt hier dan ook regelmatig voor gekozen. Een belangrijk voordeel van een abonnement is dat het dan ook voordeliger is wanneer je meer belminuten, sms’jes en MB’s verbruikt. De bundels zijn in verhouding goedkoper, wat het een goede keuze maakt voor grootverbruikers. Verder hoef je met een abonnement niet handmatig op te waarderen, wat voor sommigen ook van belang is. 

Wat voor jou zelf de beste keuze is, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren en wensen.

Leave a comment