Blog

Koop je best een smartphone met of zonder abonnement?

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Dan moet je goed rond gaan kijken. De prijzen voor de toestellen lopen sterk uiteen en je hebt ook andere keuzes te maken. Want voor welke telefoon ga je eigenlijk? En wil je hier ook direct een abonnement bij hebben of blijf je nog een tijd bij jouw bestaande provider zitten? Je moet jezelf veel vragen gaan stellen voordat je een aankoop gaat doen. Alleen waar ben je uiteindelijk beter mee uit? De keuze om een telefoon met of zonder abonnement aan te schaffen komt regelmatig voorbij.

Maandelijks de telefoon terugbetalen

Een abonnement klinkt vaak heel verleidelijk. Je hoeft immers niet direct een groot bedrag neer te leggen voor jouw telefoon, maar kunt deze maandelijks aan jouw provider terugbetalen. De kosten zitten namelijk verwerkt in de maandelijkse factuur. Het lijkt hierdoor alsof je veel minder gaat betalen voor jouw telefoon. Na het maken van een berekening kom je soms toch duurder uit dan wanneer je de telefoon los aan gaat schaffen en hier een sim only abonnement bij gaat nemen.

Niet zomaar overstappen

Wanneer je een abonnement hebt, heb je ook minder vrijheid. Je hebt namelijk altijd een contract voor een betaalde tijd. Je kunt niet zomaar overstappen naar een nieuwe provider, omdat er vaak een boete aan zit. Hierdoor ga je wellicht nog meer betalen. Een sim only abonnement kan in dit geval vaak een veel betere keuze zijn. Zo kun je altijd de telefoon naar keuze in handen krijgen en bepaal je zelf wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft. Maar het is lang niet altijd verkeerd. In sommige gevallen kun je namelijk wel gaan besparen. Je moet hiervoor goed vergelijken om de beste deal te krijgen en te profiteren van jouw abonnement.

 

Leave a comment