Blog

Samsung telefoon gaat niet meer aan: mogelijke oorzaken

Je wilt je smartphone erbij pakken om te controleren of je nieuwe berichten hebt, maar dan merk je ineens dat het toestel is uitgevallen. Het eerste waar je aan denkt, is een lege batterij. De telefoon heeft even opgeladen maar wilt alsnog niet opstarten. Grote kans dat je dan te maken hebt met een defecte Samsung telefoon. Dat is natuurlijk goed balen, want je zit niet te wachten op dure reparatiekosten. Gelukkig kun je terecht bij Samsung reparatie in Breda die voordelige prijzen hanteert. Maar wat kan nou de oorzaak zijn van een telefoon die niet meer op wilt starten?

Mogelijke oorzaken

Op het moment dat je Samsung telefoon weigert aan te gaan, kan dat een aantal verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is de batterij de boosdoener, maar soms komt het door iets anders. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Defecte accu

Zoals gezegd is een niet werkende batterij één van de meest voorkomende oorzaken van een smartphone die niet meer wilt opstarten. Het vervangen van de batterij is dan meestal de oplossing.

Water- of valschade

Het kan natuurlijk ook zijn dat je telefoon waterschade heeft opgelopen. Hierdoor zijn de onderdelen van binnen defect geraakt waardoor het opstarten niet meer lukt. Er zal moeten worden vastgesteld welke componenten stuk zijn en of de telefoon nog te redden valt. Hetzelfde geldt voor valschade.

Problemen met de hard- of software

Mogelijk dat de aan en uit knop van je Samsung telefoon het niet meer doet. Je kunt hem hierdoor niet meer aanzetten. Er kunnen ook problemen zijn met andere hardware onderdelen.

 

Ook software kan mogelijk problemen geven. Je kunt dan bijvoorbeeld denken op het moment dat je telefoon niet regelmatige hebt voorzien van de laatste updates.

Leave a comment