Blog

Waar moet je op letten met mobiele abonnementen?

Je wilt graag overstappen naar een andere provider voor je mobiele abonnement, maar weet niet precies waar je op moet letten? Geen zorgen, wij helpen je graag! In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten die je in gedachten moet houden voordat je een keuze maakt. Zo kun je zeker weten dat je de beste deal sluit voor jouw situatie!

Prepaid- of postpaid?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je kiest voor een prepaid- of postpaid abonnement. Prepaid betekent dat je vooraf betaalt voor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en/of data. Een postpaid abonnement daarentegen houdt in dat je per maand een vast bedrag betaalt, waarvan een deel wordt gebruikt voor belminuten, sms’jes en/of data. Welke optie je ook kiest, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten.

De hoeveelheid aan data die je nodig hebt

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel data je maandelijks gebruikt. Als je veel online bent en bijvoorbeeld veel video’s streamt of games downloadt, dan heb je meer data nodig dan iemand die vooral belt en sms’jes stuurt. Het is daarom verstandig om een abonnement te kiezen met onbeperkt data, zodat je nooit tegen een muur aanloopt en onnodig veel geld kwijt bent aan extra data.

Buiten de EU bellen

Belangrijk om te weten is ook of je in het buitenland wilt kunnen bellen, sms’en en/of internetten. Voor veel mensen is dit geen must, maar als je vaker op vakantie gaat of voor werk regelmatig in het buitenland bent, kan het wel handig zijn. In dat geval kun je kiezen voor een abonnement met buitenlandbundel, waarmee je onbeperkt kunt bellen en/of internetten in een aantal landen buiten de EU.

Abonnementen met reparatie kortingen

Ook zijn er sommige abonnementen waarbij je korting krijgt wanneer je telefoon is stuk gegaan. Vaak zijn deze kortingen op lokale plekken. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een kapotte IPhone een goedkope IPhone reparatie delft wanneer je daar in de buurt woont. Ook dit is zeker iets wat je mee kunt wegen.

De prijs

Ten slotte is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs van het abonnement. Natuurlijk is het verleidelijk om voor het goedkoopste abonnement te gaan, maar dat is niet altijd de beste keuze. Het kan namelijk zo zijn dat je dan veel minder belminuten of data krijgt dan je nodig hebt, waardoor je uiteindelijk toch meer betaalt. Kies daarom een abonnement dat past bij jouw gebruikersprofiel en vergeet niet om regelmatig te checken of er niet een nog beter aanbod is!

 

Leave a comment