Blog

Wat is het voordeel met alleen een simkaart?

Met sim only abonnementen zijn er contracten waarbij je tegen een maandelijks bedrag een vergoeding krijgt voor data, bellen en sms’en. Het verschil met traditionele maandelijkse telefoonaanbiedingen is dat u met alleen SIM-deals niet voor de telefoon hoeft te betalen. Het enige waar u voor betaalt, is de simkaart en de vergoedingen, mooi toch?

Van goedkope deals tot onbeperkte data, de flexibiliteit van abonnementen met alleen SIM is een enorme aantrekkingskracht op mensen die niet gebonden willen zijn aan een maandelijks betaald contract. Zo zijn er bijvoorbeeld bij Youfone de Goedkoopste sim only abonnementen verkrijgbaar van slechts 15 euro, en dat met onbeperkte data! Wat wil je nog meer?!

Buiten het contract?

Ben je dol op je huidige telefoon en heb je geen handset upgrade nodig? Nou, je zou veel kunnen besparen door over te schakelen naar een sim only deal.

Ten eerste, als u hetzelfde tariefplan blijft nadat het contract is afgelopen, kan uw netwerk u nog steeds hetzelfde bedrag in rekening brengen als toen u zich aanmeldde – en dat was voornamelijk om de kosten te betalen van een handset die u sindsdien hebt betaald af, dus u zou meer uitgeven dan nodig is.

Toepassingen

Als u een nieuwe smartphone in gedachten heeft, heeft u er dan over nagedacht om deze op de juiste manier aan te schaffen en vast te houden aan de huidige deal?

Hoewel dit in eerste instantie wat duurder kan zijn, kan het zijn dat u, als u zich de eenmalige betaling kunt veroorloven, op de lange termijn geld kunt besparen, omdat SIM-only deals u vaak geweldige plannen opleveren met veel gegevens, minuten en sms’jes voor een fractie van de kosten van een contract plan.

Welke simkaart heb je nodig? Simkaarten zijn er in verschillende formaten. Er is de standaard-simkaart, kleinere micro-simkaart en nog kleinere nano-simkaart. Standaard-simkaarten worden tegenwoordig zelden gebruikt en zelfs micro-simkaarten zijn onderweg. De nieuwste smartphones werken meestal met een nano-simkaart.

Ongeacht de grootte van de simkaart bevatten simkaarten allemaal dezelfde informatie: uw telefoonnummer en abonnementsgegevens. U krijgt geen toegang tot uw netwerk en kunt geen mobiele telefoon gebruiken zonder eerst uw simkaart te plaatsen.

De mogelijkheden

Zodra u uw simkaart in een telefoon plaatst, wordt deze gesynchroniseerd met uw netwerk. maar u bent vrij om het in verschillende handsets te gebruiken. Op die manier kunt u overschakelen naar nieuwe telefoons en hetzelfde nummer, contacten en zelfs uw opgeslagen berichten behouden.

Wilt u in plaats daarvan een telefoon- en tariefcontract? Dan weet u dat er maandelijks een bedrag wordt afgeschreven waar u tenminste 2 jaar aan vast zit, in tegenstelling tot een sim only abonnement. Maar voor diegene is er nog een oplossing, namelijk dat de sim only maandelijks opzegbaar is!

Leave a comment